Unrel

16.07.2007., ponedjeljak

My Bloody Valentine (1981)

Trailer
Režija: George Mihalka
Scenarij: Stephen A. Miller,John Beaird
Uloge: Paul Kelman,Lori Hallier,Neil Affleck,Keith Knight,Alf Humphreys,Cynthia Dale,Helene Udy...
Žanar: Drama, Horror, Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: U nekom gradiću prije 20 godina par rudara biva ubijeno jer su njihovi kompadresi se žurili na Valentinovo party. Dok ovi umiru u rudniku, svi se zabavljaju na partyu. Nakon što pronalaze tijela ubijenih, skuže da je jedan od njih preživio. On završava u ludnici i na prvu obljetnicu se vraća u gradić obučen u rudarsku robu i pobije par ljudi prijeteći da će se vraćati čim se u tom gradiću napravi slijedeći party uz valentinovo. 20 godina kasnije, mladež organizirava takav party i ubojstva se ponovno događaju. Jeli se rudar vratio da ih ubije ili netko drugi vrši ubojstva?
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Nakon uspjeha Halloweena i Friday the 13th mnogi slasheri su izašli da bi zaradili brdo para i zabavili publiku. My Bloody Valentine je jedan od tih filmova i planirao se kao serijal niz filmova koji bi izašli za valentinovo. Film nažalost nije bio uspješan ,pa nije bilo nastavka. Dobro da počnem s recenzijom. Priča film je dosta dobra. Scenarij je naivan u nekim djelovima bio. Pohvala scenarija ide što se sam film poigravao s time tko je ubojca . Po meni su u filmu bila dva sumnjivca . U nekim djelovima sam mislio da je ovaj ubojca ,a u nekim da je onaj drugi i bilo je moguče da je ubojca fakat onaj rudar iz prošlosti. Likovi su solidni, no tipični s druge strane. Ne slušaju upozorenja , ne kuže da se događaju ubojstva pred njima ,odvoje se od skupine i idu sami na neka mjesta. Ubojca izgleda cool i fakat strašno. Killovi su ok, nisu baš krvavi zbog glupog MPAA i cenzura ,i dosta killova je izvedeno off screen. Režija je solidna. Ima dosta napetosti i dobre glazbe u pozadini. Kraj filma več malo odaje tko je ubojca , no na kraju je baš zabavno i sam završetak je odličan.

Vrlo dobar slasher iz 80tih, koj neče razočarati fanove žanra , dapače radi se o jednom od boljih slashera u to vrjeme.
Ocjena 4/5
- 14:09 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi